FABIA 1.9 SDI, Dizel 47/64(kW/KM), 2000-2008, ASY

Komplet zobatega jermena in črpalke hladilne tekočine z vgradnjo (150000 km)

331,35 €

Paket nudi vgradnjo originalnega zobatega jermena in menjavo črpalke hladilne tekočine proizvajalca vozil na pooblaščenem servisu.


Originalni zobati jermen in črpalka hladilne tekočine


Vgradnja zobatega jermena in menjava črpalke hladilne tekočine


2-letno jamstvo na vgrajene originalne dele


Asistenca - jamstvo mobilnosti
/ preberite več +  

 • Popolnoma ustreza serijski proizvodnji novih vozil,
 • je izdelan v skladu z visokimi standardi kakovosti proizvajalca vozil,
 • je zasnovan za vse načine delovanja pri vseh mehanskih in termičnih obremenitvah motorja, kar zagotavlja, da boste na poti vedno varni,
 • preprečuje zdrsavanje z minimalnim zasukom in posledično enakomerno napetostjo,
 • se skozi celotno življenjsko dobo ne raztegne in zato v vsakem  trenutku omogoča natančno krmiljenje motorja,
 • je iz zelo trdih steklenih vlaken in premaza, odpornega proti obrabi, zato je zelo vzdržljiv in vam tako prihrani denar,
 • pripomore k poteku prenosa moči v motor zelo tiho in tako prispeva k udobju med vožnjo,
 • je izredno odporen proti vročini in vlagi. Ekstremna temperaturna nihanja ne vplivajo na njegovo zmogljivost.

Zobati jermen zagotavlja sinhronizacijo krmiljenja motorja s povezavo ročične in odmične gredi. Njegova pozicija je na čelni strani motorja in povezuje ročično in odmično gred. Odmična gred v glavi motorja zagotavlja redno odpiranje in zapiranje ventilov, zato se mora vrteti z natanko polovičnim številom vrtljajev ročične gredi. Med drugim je njegova naloga tudi pogon vbrizgalne črpalke in pogon vodne črpalke.  

Previdnost ni nikoli odveč!
Zobati jermen deluje najbolje skupaj z originalnimi napenjalnimi valji in preusmerjevalnimi koluti proizvajalca vozil. Življenjska doba zobatega jermena se podaljša, ker je v vseh razmerah optimalno napet. Prav tako je pomembno, da je pravilno vzdrževana tudi ročična gred, ki poganja odmično gred prek zobatega jermena ter vodna črpalka, ki jo poganja zobati jermen in tako zagotavlja kroženje hladilne tekočine v motorju.

 • Hrup,
 • obrabljeni robovi,
 • obrabljena tkanina v rebru,
 • obraba zobnih bokov ali nalomljene površine ob vznožju zob in odrezani zobje,
 • zobje in tkanina se ločijo od strukture,
 • tekalne sledi na strani zob,
 • razpoke na hrbtni strani,
 • zobati jermen se raztrga,
 • okvarjene sistemske komponente.
 • Da lahko prihranite veliko denarja, če hkrati z zobatim jermenom zamenjate tudi napenjalne valje, preusmerjevalne kolute in vodno črpalko?
 • Da se zaradi raztrganega zobatega jermena ventili odprejo v napačnem trenutku in lahko udarijo ob bate? Posledično lahko nastanejo večje poškodbe oz. popolna okvara.
 • Da je več kot polovica okvar motorja pri starejših vozilih posledica okvarjenega zobatega jermena?
 • Da se smejo zobati jermeni raztegniti samo v območju desetinke milimetra? Če napetost pri manj kakovostnih konkurenčnih izdelkih popusti, lahko jermen zdrsne in motor se poškoduje.
 • Da morajo zobati jermeni tako pri polarnem mrazu kot tudi pri tropskih temperaturah vrtenje ročične gredi neprekinjeno prenašati na odmično gred?
 • Da zobati jermeni v svoji življenjski dobi opravijo v motorju izredno dolgo pot? Kot če bi več kot šestkrat obkrožili Zemljo.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Smernice za piškotke

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov.

Podjetju Porsche Slovenija d.o.o. pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.

Na tej spletni strani (http://www.vednovredno.si/), kot tudi na spletnih straneh http://www.volkswagen-vednovredno.si/; http://www.audi-vednovredno.si/; http://www.seat-vednovredno.si/; http://www.skoda-vednovredno.si/ se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se neomejeno shrani naslednji sklop podatkov:

1.Kaj je piškotek?

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani.

2.Nastavitve piškotkov na tej spletni strani

   2.1.Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.

Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo. 

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna.

Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.

   2.2.Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe.
V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom:

Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo
Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.
Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke

Opis piškotka: Google Analytics
Naloga: Spletna analitika, s pomočjo programa Google Analytics (GA, ponudnik Google Inc.), ki pa nima vpogleda v podatke. Zbrane podatke, ki so popolnoma anonimni, uporabljamo za izboljšanje uporabniške izkušnje. Podatkov ne posredujemo tretjim osebam.
Čas hrambe: do 2 leti

Piškotke lahko lahko deaktivirate preko funkcije te spletne strani, ki jo najdete na vrhu tega besedila.

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

3. Vaše nastavitve piškotkov

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni.

Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

•           Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/sl-si/help/17442) Orodja – Internetne možnosti – zavihek Zasebnost in pod možnostjo Nastavitve izberite Dodatno in izberite, ali želite piškotke neodvisnih izdelovalcev omogočiti, blokirati ali biti pozvani.

•           Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/sl/kb/kako-omogocite-onemogocite-piskotke) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite.

•           Google Chrome, glejte tukaj: (https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=sl) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite.

•           Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/sl-si/guide/safari/manage-cookies-and-website-data-sfri11471/mac) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.

Stanje: [05/2018]

Upravljalec piškotkov

Porsche Slovenija