Poletna nega za bleščeče čisto vozilo

Pravilna nega ohranja vozilo, podaljša njegovo življenjsko dobo in mu poveča vrednost ob prodaji.

Svež in čist videz z izdelki za poletno nego vozila ŠKODA

 

 

Nasveti za poletno nego vašega vozila

 

1. Redno pranje vozila za bleščeč videz

Izpostavljenost vozila soncu in visokim temperaturam ima zelo velik vpliv na uspešnost boja z umazanijo, ptičjimi iztrebki in insekti. Umazanija se v vročem vremenu hitreje zasuši, zato je treba vozilo v poletnih mesecih čistiti pogosteje kot običajno. Z rednim in ustreznim pranjem ga lahko zaščitite pred korozijo in zmanjšate vplive podnebnih sprememb, kar pomaga vzdrževati njegovo vrednost in ceno pri morebitni prodaji.

2. Ne perite vozila na direktni sončni svetlobi

Visoke temperature vam lahko otežijo pranje vozila, zato svojega vozila nikdar ne perite na soncu! Vozilo se v vročini hitreje suši, zato bodo na vozilu ostajale lise od posušene vode, ki se jih ne boste mogli znebiti, razen če boste avto ponovno oprali. Posebej bodite pozorni pri uporabi čistil. Nikdar jih ne nanašajte na vroč lak, saj vročina vpliva na učinkovitost kemikalij v izdelkih, ki jih uporabljate. Idealni pogoji za pranje vozila so v senci ali pa zgodaj zjutraj oz. pozno popoldan.

3. Uporabljajte le izdelke namenjene nego vozila

Izdelki namenjeni za nego vozila so ključni. Le-ti so dovolj nežni, da ne poškodujejo laka, a vseeno dovolj kakovostni, da izperejo najtrdovratnejšo umazanijo. Prav tako je pomembno, da uporabljate čisto gobo ali rokavico za pranje, ki pri pranju ne povzročate prask.

V poletnih mesecih v osnovni komplet za nego vozila  padajo poleg avto šampona in polirnega sredstva tudi sredstvo za odstranjevanje mrčesa ter čistilo za platišča

Kolekcije izdelkov za nego vozila poleti Škoda je zasnovana tako, da zagotavlja optimalno medsebojno delovanje posameznih izdelkov za čiščenje in zaščito vašega vozila.

Več informacij o paketih in izdelkih za nego in čiščenje vašega vozila ter drugi dodatni opremi in artiklih za prijetnejšo vožnjo vam nudimo na pooblaščenih servisih za vozila Škoda.

4. Čista stekla za varno vožnjo

Dobra vidljivost skozi vetrobransko steklo je ključnega pomena za varno vožnjo. Čistila za vetrobranska stekla omogočajo varno in brezskrbno vožnjo, saj lahko z njimi očistimo umazana stekla tudi v slabših vremenskih razmerah. Priporočamo, da poleti zamenjate zimsko čistilo za vetrobranska stekla z letnim.

Steklene površine po pranju vozila obrišite s čisto krpico iz mikrovlaken ali umetnega jelenjega usnja. Ne pozabite jih temeljito očistiti tudi z notranje strani z čisto bombažno krpo ali mehko papirnato brisačo) in čistilom za stekla. Mastno vetrobransko steklo polno mušic boste najlažje očistili z namenskim čistilom za odstranjevanje insektov.

5. Nanašanje zaključnega sloja

Zaključni sloj, ki običajno vsebuje vosek ali glino, odpravi preostalo nečistočo na laku, prstne odtise in ostanke čistil. Vozilo s poliranjem dobi lep sijaj, gladka površina pa preprečuje tudi nabiranje nečistoč, zato bo vozilo dlje časa čisto.

Ne uporabljajte sredstev za zaščito namesto sredstev za čiščenje – namembnost je namreč različna, zato lahko povzroči poškodbe na površini vozila. Zaključnega sloja ali voska nikoli ne nanašate na neoprano vozilo, ker se poškoduje lak na vozilu. Najboljši rezultat boste pri poliranju dosegli, če delate v nasprotnih smereh. Nanesite loščilo v smeri urinega kazalca in loščite v nasprotni smeri urinega kazalca.

Trik: uporabite obe roki: z levo nanašajte, z desno pa loščite.

6. Ne pozabite na platišča

Cestna umazanija, zavorni prah ter ostala nečistoča lahko pustijo trajne sledove na aluminijastih platiščih, zato jih je potrebno redno čistiti. Vedno uporabite le primerna sredstva za čiščenje vaših platišč. Z nepravilnim ali premočnim čistilom lahko na poliranih površinah povzročite trajne poškodbe. Za čiščenje izberite krtačo, ki vam omogoča temeljito čiščenje platišč. Očistite tudi zavorne ploščice obdane z debelim slojem zavornega prahu.

7. Najbolj trdovratni madeži - barva za talne cestne označbe

V času poletnih del na cesti se velja izogniti sveži barvi za talne označbe. Kapljice neposušene barve izpod koles bodo na karoseriji hitro postale zelo trd oreh. Za odstranitev bo potrebno poliranje in poseg strokovnjaka.

Več informacij o paketih in izdelkih za nego in čiščenje vašega vozila ter drugi dodatni opremi in artiklih za prijetnejšo vožnjo vam nudimo na pooblaščenih servisih za vozila Škoda.

Varno vožnjo vam želimo!

Prednosti pooblaščenega servisa

Z rednimi servisnimi pregledi na pooblaščenem servisu bo vaše vozilo znamke proizvajalca pravilno vzdrževano in bo imelo dolgo življenjsko dobo. Redni pregledi so izredno pomembni tudi za vašo varnost v prometu. Z rednim vzdrževanjem svojega vozila znamke proizvajalca v pooblaščenih servisih v skladu z načrtom vzdrževanja pa pridobite ...

Preberite več
20
Mar 2019
Pomlad in pnevmatike

O menjavi zimskih pnevmatik za letne je bilo že veliko zapisanega, zato smo za vas strnili ključne informacije. V čem se razlikujejo zimske in letne pnevmatike? 1.) V profilu pnevmatike. Za zimske pnevmatike velja, da je zakonsko določena globina profila 3 mm, za letne pnevmatike pa 1,6 mm.  Poleg tega imajo letne pnevmatike, za razliko od zimskih, posebne ...

Preberite več
28
Jan 2019
Vse, kar morate vedeti o strešnih transportnih sistemih

Hitro in enostavno do dodatnega shranjevalnega in transportnega prostora. Ne glede na to kam se odpravljate, na kratek oddih na morje ali na smučanje v hribe, strešni transportni sistemi so odlična zamisel, kadar imate zapolnjen prtljažnik in potrebujete dodatni prostor za shranjevanje kovčkov, smuči ali koles. Več prostora za vašo prtljago ...

Preberite več
30
Oct 2018
AKUMULATOR – VIR ENERGIJE V VOZILU

Akumulator predstavlja ključen del vsakega vozila. V njem je namreč shranjena vsa električna energija, ki omogoča delovanje vozila. Z njegovo pomočjo poteka zagon motorja in oskrba vseh električnih porabnikov z električno energijo. Redno preverjanje stanja akumulatorja lahko prepreči nevšečnosti. Z rednim preverjanjem stanja akumulatorja ...

Preberite več

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Smernice za piškotke

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov.

Podjetju Porsche Slovenija d.o.o. pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.

Na tej spletni strani (http://www.vednovredno.si/), kot tudi na spletnih straneh http://www.volkswagen-vednovredno.si/; http://www.audi-vednovredno.si/; http://www.seat-vednovredno.si/; http://www.skoda-vednovredno.si/ se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se neomejeno shrani naslednji sklop podatkov:

1.Kaj je piškotek?

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani.

2.Nastavitve piškotkov na tej spletni strani

   2.1.Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.

Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo. 

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna.

Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.

   2.2.Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe.
V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom:

Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo
Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.
Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke

Opis piškotka: Google Analytics
Naloga: Spletna analitika, s pomočjo programa Google Analytics (GA, ponudnik Google Inc.), ki pa nima vpogleda v podatke. Zbrane podatke, ki so popolnoma anonimni, uporabljamo za izboljšanje uporabniške izkušnje. Podatkov ne posredujemo tretjim osebam.
Čas hrambe: do 2 leti

Piškotke lahko lahko deaktivirate preko funkcije te spletne strani, ki jo najdete na vrhu tega besedila.

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

3. Vaše nastavitve piškotkov

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni.

Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

•           Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/sl-si/help/17442) Orodja – Internetne možnosti – zavihek Zasebnost in pod možnostjo Nastavitve izberite Dodatno in izberite, ali želite piškotke neodvisnih izdelovalcev omogočiti, blokirati ali biti pozvani.

•           Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/sl/kb/kako-omogocite-onemogocite-piskotke) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite.

•           Google Chrome, glejte tukaj: (https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=sl) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite.

•           Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/sl-si/guide/safari/manage-cookies-and-website-data-sfri11471/mac) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.

Stanje: [05/2018]

Upravljalec piškotkov

Porsche Slovenija