FABIA 1.9 SDI, Dizel 47/64(kW/KM), 2000-2008, ASY

Originalne zavorne obloge (komplet spredaj) z indikatorjem obrabljenosti z vgradnjo (Z indikatorjem)

79,55 €

Paket nudi vgradnjo originalnih zavornih oblog (par) proizvajalca vozil na pooblaščenem servisu.


Originalne zavorne obloge (par)


Vgradnja zavor


2-letno jamstvo na vgrajene originalne dele


Asistenca - jamstvo mobilnosti
/ preberite več +  

 • Ker se natančno ujemajo z originalnimi deli,
 • ker imajo specifično zasnovo glede na premo,
 • ker imajo toplotno izolacijo, ki preprečuje, da bi zelo visoke temperature zavornih kolutov dosegle zavorni valj in povzročile nastanek parnih mehurčkov v zavorni tekočini ali okvaro zavornega sistema,
 • ker lahko premagujejo visoko tlačno obremenitev,
 • ker zanesljivo delujejo tudi v ekstremnih situacijah kot so vročina, mraz in velika obremenitev,
 • ker je zaradi samodejnega nastavljanja sila pritiskanja na zavorni pedal po vsakem zaviranju enaka,
 • ker so zavorni koluti in zavorne obloge optimalno usklajene in tako preprečujejo pojemanje zavorne moči,
 • ker so zavorne obloge usklajene z zavornim kolutom ter drugimi komponentami zavornega in vzmetnega sistema.

Naloga zavornih oblog je zmanjšanje hitrosti oz. zaustavitev vozila, tako da skupaj z zavornimi koluti ustvarijo zavorni moment.  Zavorne obloge prenesejo zavorni moment na zavorne kolute, ki se od tam prek koles prenese na stičišče pnevmatike s cestiščem. Pri tem se kinetična energija pretvarja v toploto. Torni material zavornih oblog drsi po zavornih kolutih.

Previdnost ni nikoli odveč!
Za večjo varnost vašega vozila pa ne pozabite tudi na druge pomembne komponente, ki pripomorejo k pravilnem zaviranju: zavorni koluti, zavorna sedla (aluminijasta, lita), zavorne cevi, zavorna tekočina, antiblokirni sistem (ABS), ojačevalnik zavorne moči, elektronska porazdelitev zavorne moči (EBD) in elektronski stabilizacijski program (ESP).

 • Obraba zavorne obloge; v ekstremnih primerih so robovi odkrušeni,
 • razpadanje zaradi čezmerne vročine,
 • vibriranje (drgnjenje) zavornega pedala,
 • stalen zvok brušenja/cviljenja,
 • prekoračena najnižja raven na mehanskem/elektronskem indikatorju obrabe,
 • izmerjeno zmanjšan zavorni učinek na napravi za preverjanje zavor.

 

 • Da na učinkovitost zaviranja pomembno vplivajo način vožnje, masa vozila, hitrost in zlasti kakovost delov?
 • Da originalne zavorne obloge delujejo optimalno tudi z  originalnimi komponentami zavornega sistema?
 • Da pri zaviranju s polno silo pritiskajo zavorne obloge ob zavorni kolut v povprečju s silo 10.000 N?
 • Da morajo zavorne obloge pri vožnji po klancu navzdol prenesti temperature od 800 do 1000°C?
 • Da lahko manj kakovostni izdelki povzročijo, da kemične snovi med dolgimi in vlažnimi zimami uničujejo zavorne obloge?
 • Da je nevarnost zanašanja vozila večja, če so zavore na eni strani vozila močneje obrabljene?
 • Da je treba zavorne obloge na premi vedno zamenjati v paru, da zagotovite enak zavorni učinek na obeh kolesih iste preme?
 • Da je zavorna pot za štirikrat daljša, če se hitrost podvoji?

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Smernice za piškotke

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov.

Podjetju Porsche Slovenija d.o.o. pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.

Na tej spletni strani (http://www.vednovredno.si/), kot tudi na spletnih straneh http://www.volkswagen-vednovredno.si/; http://www.audi-vednovredno.si/; http://www.seat-vednovredno.si/; http://www.skoda-vednovredno.si/ se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se neomejeno shrani naslednji sklop podatkov:

1.Kaj je piškotek?

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani.

2.Nastavitve piškotkov na tej spletni strani

   2.1.Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.

Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo. 

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna.

Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.

   2.2.Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe.
V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom:

Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo
Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.
Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke

Opis piškotka: Google Analytics
Naloga: Spletna analitika, s pomočjo programa Google Analytics (GA, ponudnik Google Inc.), ki pa nima vpogleda v podatke. Zbrane podatke, ki so popolnoma anonimni, uporabljamo za izboljšanje uporabniške izkušnje. Podatkov ne posredujemo tretjim osebam.
Čas hrambe: do 2 leti

Piškotke lahko lahko deaktivirate preko funkcije te spletne strani, ki jo najdete na vrhu tega besedila.

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

3. Vaše nastavitve piškotkov

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni.

Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

•           Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/sl-si/help/17442) Orodja – Internetne možnosti – zavihek Zasebnost in pod možnostjo Nastavitve izberite Dodatno in izberite, ali želite piškotke neodvisnih izdelovalcev omogočiti, blokirati ali biti pozvani.

•           Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/sl/kb/kako-omogocite-onemogocite-piskotke) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite.

•           Google Chrome, glejte tukaj: (https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=sl) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite.

•           Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/sl-si/guide/safari/manage-cookies-and-website-data-sfri11471/mac) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.

Stanje: [05/2018]

Upravljalec piškotkov

Porsche Slovenija